Darmbalans Paard

46,99

Excl. BTW: €38,83

Excl. BTW:
€38,83
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
Paardenapotheek
Levertijd:
1-2 werkdagen
Merk:
VITALstyle

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Beschikbare opties:

Omschrijving

Een product dat zeker niet mag ontbreken in je EHBO-kist is Colosan van VITALstyle . Heb je het vermoeden dat je paard koliek heeft? Geef Colosan zodat je paard verlichting heeft en schakel je dierenarts in.

  • Geeft snel verlichting bij koliek, gasophopingen en verstoppingen 
  • Werkt krampstillend en gasafdrijvend
  • ​Stopt extreme gistingsprocessen
  • Eerste hulp in afwachting van de dierenarts
  • Mag ook aan drachtige merries gegeven worden 

Colosan: Krampstillend en gasafdrijvend

De natuurlijke werkzame stoffen in VITALstyle Colosan beïnvloeden de spijsvertering op vele manieren. Zo verhelpen de essentiële oliën cassiae en venkel maagklachten.
Ook remmen de sterk geconcentreerde oliën de groei van gistingsbacteriën en gistingschimmel af. Hierdoor stopt ongecontroleerde en gistende activiteit in de maag en darmen snel.
Daarnaast hebben essentiële oliën een positieve invloed op de lever- en gal activiteit. Na het toedienen van Colosan heeft een paard vaak dorst, geef je paard de mogelijkheid om (liefst lauw) water te drinken.
Colosan is samengesteld uit natuurlijke GMO-vrije grondstoffen. 

Gebruik van Colosan

Colosan wordt geleverd in een flesje met een doseerspuitje waarmee je het onverdund kunt toedienen. Hiermee kun je Colosan makkelijk in de mond spuiten.
Indien nodig kan na 30 minuten tot 2 uur na de eerste dosering nog een dosering Colosan gegeven worden.

Goede darmflora basis van een gezond paard

Het maagdarmkanaal heeft veel invloed op de weerstand van je paard. Een goede darmflora is dé basis van een gezond paard. Toch hebben veel paarden een gevoelige darmflora en dunne mest. De darmflora raakt vaak uit balans door voerwisselingen, een wormkuur of koliek. Dit beïnvloedt de interactie met het immuunsysteem in de darmen en daardoor ook de weerstand.

De kracht van DarmBalans

VITALstyle DarmBalans helpt de spijsvertering en de darmflora in balans te houden, voor een gezond paard met normale mest. Er zitten onder meer zoethoutwortel, wortelvlokken, mariadistelzaad, inuline, bentoniet en probiotica in. Ook bevat het prebiotische vezels, die een goede voedingsbodem zijn voor gunstige darmbacteriën. Probiotica stabiliseert de darmflora en zoethoutwortel ondersteunt het maag-darmslijmvlies. Van mariadistelzaad is wetenschappelijk aangetoond dat het een positief effect heeft op de lever. Dit orgaan is heel belangrijk bij het ontgiften: het breekt slechte stoffen af. Een paard met een beschadigde darmwand neemt veel meer giftige stoffen op dan normaal, de lever moet dan harder werken om deze op te ruimen en kan overbelast raken. Mariadistelzaad is goed voor de levercellen en ondersteunt de reinigende werking van de lever.

Hoe lang geven?

DarmBalans bevat krachtige ingrediënten en helpt de darmflora van een paard  in balans te brengen. Bij langdurige diarree adviseren we om DarmBalans minimaal vier weken tweemaal daags te geven. Dat is nodig, omdat de opbouw van de darmflora gewoonweg tijd nodig heeft.  Bij een tijdelijke onbalans van de darmflora, bijvoorbeeld bij paarden die gevoelig reageren (diarree) op een wormspuit of antibioticakuur, volstaat een hogere dosering gedurende vijf dagen.

 Start bij noodzaak voor een evenwichtige darmflora met de intensieve toepassing. Voor het helpen om de darmflora langdurige te versterken is langdurige ondersteuning essentieel. Geef daarom minimaal vier weken de langdurige toepassing. 

Voeradvies Langdurig gebruik Intensief gebruik
Paard > 600 kg 2 x 60 gram per dag gedurende 4-8 weken 2 x 120 gram per dag gedurende 5 dagen
Paard 350-600 kg 2 x 35-60 gram per dag gedurende 4-8 weken 2 x 70-120 gram per dag gedurende 5 dagen
Pony 150-350 kg 2 x 15-35 gram per dag gedurende 4-8 weken 2 x 30-70 gram per dag gedurende 5 dagen

1 maatbeker bevat 100 g. Mag ook bij drachtige merries gebruikt worden. 
Bouw de dosering in de laatste week rustig af. Geef niet meer DarmBalans dan de aanbevolen hoeveelheid, i.v.m. het hoge gehalte aan Bentoniet. 

Aantal dagen met verpakking:
1,2 kilo = 5 dagen bij acute toepassing en 10 dagen bij langdurige toepassing bij dosering paard. 
4 kilo = 16 dagen bij acute toepassing en 33 dagen bij langdurige toepassing bij dosering paard.

Prijs per dag:
€1,59 bij een dosering DarmBalans van 30 gram (verpakking 4 kg). 

Samenstelling 

Gedroogde kruiden, wortelvlokken (27%), zoethoutwortel (23,5%), moutkiemen, gist, mariadistelzaad (0,6%), tarwegries, cichorei inuline.

Toevoegingen per kg: Darmflorastabilisator: Saccharomyces cerevisiae MUCL 39885 (4b1710) 6 x1011 KVE 
Technologische toevoegingsmiddelen: Bentoniet (1m558i) 85.000 mg. 
Analyse: 12,7% ruw eiwit, 3,2% ruw vet, 15,0% ruwe celstof, 12,5% ruwe as, 0,2% natrium, suiker 7%, zetmeel 1%. 

DarmBalans is GMO-vrij bevat geen toegevoegde suikers.  

Onbalans in lichaam door kruidentekort 

DarmBalans helpt de darmflora te versterken. Blijf OerBalans geven ter ondersteuning van het lichaam van je paard! Een paard eet van nature meer dan 80 soorten grassen, kruiden, bloemen, boomschors en struiken. Uit onderzoek blijkt dat grasland nog maar 3% kruiden bevat. Begin jaren ’50 was dat nog meer dan 50%! Veel problemen met de darmflora ontstaan door een tekort aan kruiden. Daarom adviseren we na een kuur DarmBalans door te gaan met OerBalans. OerBalans is dé hofleverancier van kruiden, vitaminen en mineralen en ondersteunt het lichaam van je paard.

Welke kruiden zitten er in DarmBalans? 

Zoethoutwortel: Vriendelijk voor de maag en darmen.

Mariadistelzaad: Ondersteunt de reinigende werking van de lever.

Inuline: Bevat prebiotische vezels voor ondersteuning van het behoud van een gezonde spijsvertering en een positief effect op het immuunsysteem.

Saccharomyces cerevisiae: Probiotica uit gist, stabiliseert de darmflora.

Wortelvlokken: Bevatten prebiotische vezels en zijn een goede voedingsbodem voor gunstige bacteriën in de darmen.


 
 
   
   


De 500 ml verpakking wordt vaak toegepast in de veehouderij bij gasophopingen, oplopen van de pens (tympanie) en trommelzucht.

Ondersteuning na koliek

Wist je dat je na de toediening van Colosan de darmen extra kunt ondersteunen met DarmBalans? Na koliek is de weerstand van je paard lager dan normaal. Ook stress heeft invloed op de weerstand.
Door het maag- en darmkanaal zo snel mogelijk weer in balans te brengen wordt je paard snel weer de oude. DarmBalans heeft niet alleen een positieve werking op het maagdarmkanaal,
je paard voelt zich echt fit door de activering van het gehele metabolisme. 

Colosan is een geregistreerd diergeneesmiddel, wat houdt dat in?

Colosan is het enige geregistreerde diergeneesmiddel, goedgekeurd om toe te passen bij gasophoping in de darm en bij storingen in het maagdarmkanaal zoals verstopping, koliek en trommelzucht.
Een registratie als diergeneesmiddel geeft de consument de zekerheid dat het voor deze aandoeningen uitgebreid op werkzaamheid en veiligheid onderzocht is!
Colosan is door wetenschappelijke experts als zeer effectief en veilig beoordeeld en wordt geproduceerd onder de zeer strenge productievoorschriften voor diergeneesmiddelen.
Immers, de geneeskrachtige werking van Colosan moet bij elke productiebatch gegarandeerd zijn! Colosan is daarmee een uniek product in de markt! Let dus goed op dat je geen namaak koopt. Ga voor 100% zekerheid, kies Colosan!

Welke essentiële oliën bevat Colosan?

Chinese kaneelolie: Effectief bij gasvorming en een opgeblazen gevoel. 
Anijsolie: Geeft verlichting bij buik- en darmkrampen en winderigheid. 
Levertraanolie: Bevat veel natuurlijke vitamine A en is on- misbaar voor het slijmvlies van het spijsverteringskanaal. Karwijzaadolie: Draagt bij aan een goede functie van de darmen. 
Kamilleolie: Gasafdrijvend en ontkrampend. 
Venkelolie: Een veelgebruikte olie bij spijsverterings- problemen. Werkt ontkrampend bij een opgeblazen buik. 

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder